De eerste bomen

 

Het project is op dit moment deels moestuin, deels kwekerij. Er zijn in de boomgaard enkele mandarijn-, citroen- en bananenbomen geplant. We hebben deze bomen nodig voor hun schaduw: daarin kunnen de stekjes de eerste maanden overleven.

De door hen zelf verbouwde groente vormt voor de lokale medewerkers een kleine vergoeding voor het onderhouden van de kwekerij.

 

Dit jaar zijn we van plan om op het moestuinterrein tomaten, komkommer, djagatou, casave, ocra en pinda te verbouwen.

Van de al aanwezige mangobomen zullen we elk jaar de vruchten plukken.

In oktober zijn we begonnen met het aankopen en planten van de eerste 400 stekjes die na 2 jaar op aangewezen plaatsen geplant zullen worden.
Met de burgemeester van Kafountine hebben we daar al over gesproken. Hij ondersteunt ons project en stelde voor om deze informatie ook op de lokale scholen te verspreiden.
De stekjes die we gebruiken is een mix van de bestaande bomen die voorkomen in dit gebied. Een groot aantal babybomen kopen we, de voor de Afrikanen niet “interessante “ bomen gaan we zelf stekken en onder ‘moeder’ bomen in de jungle weghalen.

In de natuur krijgen de babybomen vaak niet genoeg zon om te overleven.
Voor veel lokale mensen is het vreemd om junglebomen te kweken. Omdat ze geen vruchten of hout opleveren, zijn deze bomen voor hen waardeloos.
Wij proberen hen ervan te overtuigen dat juist de diversiteit van deze bomen zorgt voor het behoud van de leefomgeving.
Gelukkig snappen de kinderen op de scholen tijdens onze presentaties dit heel goed.

Doneer nu