Tegenslagen

Uiteraard zit het wel eens tegen:

  • De vrachtwagen met zand krijgt een lekke band en dan kan het een paar dagen duren voordat je weer verder kan werken (en de bouw ligt zo goed als stil).
  • Je betaalt voorruit en de handelaar verkoopt vervolgens de helft van zijn omheiningpalen aan een ander. Je geld terugkrijgen is moeilijk en de transportkosten blijven hetzelfde (ook voor een halve lading moet je benzine kopen).
  • Als de fotograaf er eerder is dan dat de put aangelegd is valt er niet veel te fotograferen.
  • Na de aanschaf van het stuk grond in 2016 dachten we met palen en palmbladeren een stevige omheining te kunnen maken.

Helaas kwamen we er snel achter dat de “natuurlijke” omheining niet genoeg was. De koeien die overdag op het strand lopen, gaan ’s avonds de dorpen in om lekkere hapjes te zoeken. We moesten  toch extra stevige palen, betere poorten en prikkeldraad gebruiken ter bescherming van onze “lekkere hapjes”

In de Casamance is alles mogelijk maar niet alles vanzelfsprekend. Soms gaat het anders dan verwacht en moet je het doen met de (on)mogelijkheden van Afrika.
Gelukkig is Kafountine een kleine gemeenschap en helpen de mensen elkaar. Oplichting is zeldzaam, ook al vanwege de sociale cohesie van de bewoners. Ze hebben elkaar nodig.

Elke avond denken we aan de 3 W’s
What Went Well?                                                                                                                                                        Gelukkig heel veel.
En dan is het toch weer een feestje dat je dit werk mag doen.

 

Doneer nu